Niets is onmogelijk

MEE & de Wering zit in een bijzondere positie. Wij worden betaald door de gemeenten en zorgkantoren. Het genieten van onze dienstverlening is voor een geheel andere doelgroep weggelegd. Dat zijn de inwoners die steun, hulp of begeleiding nodig hebben. Of het zijn ingezetenen die in het kader van de Wlz recht hebben op ondersteuning. Deze bijzondere positie maakt dat we aan de ene kant steeds met opdrachtgevers in gesprek zijn om onze dienstverlening én het optimaliseren van die dienstverlening. Aan de andere kant steeds kijken wij met een schuin oog naar onze ketenpartners en mogelijk nieuwe toetreders: zij dansen ook rond de ’subsidiepotten’. In de profitsector is het relatief makkelijk. Vind een klant, laat hem genieten en laat hem betalen. Bij ons is dat geknipt en daarmee is er een heel circuit bij gekomen.

Een extra reden om goed en gedegen na te denken over ons aanbod aan de burgers en ingezetenen die een beroep op ons doen. En tegelijkertijd over ons aanbod aan de opdrachtgevers die voor onze diensten betalen. Met de komst van de Wmo per 1 januari 2015 zijn de gemeenten voor het grootste deel onze opdrachtgever. In ons strategisch beleid hebben we gekozen voor het uitbouwen van het partnerschap met de gemeenten. We willen als maatschappelijke organisatie lokale knelpunten in het sociaal domein trachten te spotten en gerichte voorstellen doen om deze knelpunten op te lossen. Helemaal indachtig onze missie: mensen ondersteunen in het zelfstandig en volwaardig meedoen in de maatschappij.

Nu hebben we, om ons nog beter te presenteren, gekozen voor nieuwe kernwaarden en een nieuwe slogan: Niets is onmogelijk. De nieuwe kernwaarden hebben we ontwikkeld met een groep medewerkers. Dit zijn de kernwaarden waar we echt voor gaan én die bij ons passen: bevlogen, deskundig en effectief. Die laatste is het meest nieuw. We gaan voor het optimale resultaat en daarmee willen we ons ook onderscheiden. En daarbij hoort de slogan Niets is onmogelijk.

Onlangs sloten wij Your Next Step af, een project in het kader van arbeid, activering en sport. Dit project richt zich op vroegtijdig schoolverlaters. Een van de deelnemers zat al vijf jaar thuis, met een aantal problemen tot gevolg. Wat was haar perspectief? Mijn kinderen zouden zeggen: vrij kansloos. Tijdens het project werd ze gedwongen op de wielerbaan te fietsen. Adembenemend steil, een fiets zonder remmen. Met behulp van een andere deelnemer kwam ze toch heelhuids beneden. Daarmee vond ze weer haar kracht: “Ik kan veel meer dan ik dacht.” Ze gaat weer naar het ROC. Straks kan ze naar de arbeidsmarkt met een kwalificatie.

Wij gaan voor effectieve hulp, begeleiding en ondersteuning. Hoe hopeloos de situatie ook mag lijken, we gaan oplossingsgericht op zoek naar mogelijkheden en talenten. Daar borduren we op verder. De resultaten zijn vaak verbluffend. Daarom durven we te zeggen: Niets is onmogelijk. 
 
 
Rob C.P. Hartings

Directeur-bestuurder
 
Contact MEE & de Wering
...